- Baby TV / Dora Evresi: Dora seyretmesinden biraz rahatsız olacak babalar olabilir. Evinizde, “BUGÜN BENİM ÖZEL GÜNÜÜÜÜMMMM !…” ve “ARAKÇI AYIP SANA !!” yankılanacak.
- Süper Kahraman Evresi: Bu da şirin. Çarşaflar, kostümler, oyuncaklarla dolup dolup taşacaksınız. Oğlunuz her Örümcek Adam ya da Darth Wader kostümü giydiğinde ilk kez görüyormuş gibi tepki vereceksiniz…”Aaaaa!!! İmdat !!! Darth Waderrrr!!!! Lütfen canımı acıtmaaa….!!! Zuuuuummmmmmm ! (ışın kılıcı sesi)
- Büyük Lego Evresi: Oğlunuz ‘yaratıcı’ ve ‘hayal gücünü geliştiren’ bir oyuncakla oynadığı için memnunsunuz. Bir kere, “Ben bu aptal şeyleri yapam
ıyorummmmm !!!!!” diye sağa sola atılma devresi geçtikten sonra, oğlunuz bunlarla epey bir zaman geçirecek.
- Dinazor / Korsan / Hayvanlar Alemi Evresi: Bulduğunuz her dinazoru veya hayvanları alacaksınız. Evinizde üstünde her dinazor / korsan veya hayvan olan kitap alınmış olacak. Bazı hayvanların ne olduğuna karar veremeyip kafadan atacaksınız. Bu kitaplar günde 6 kez okunacak.
- Ben 10 / Power Ranger Evresi : Kendi kendinize kaç defa, “Oğluma oyuncak silah almayacağım !” diye söz verdiyseniz verin, sonunda oğlunuzla TV karşısında oturup yaratıkların birbirinin kafasını patlatmasını izleyeceksiniz.Yapacak birşey yok.
- “Az önce osurdum” Evresi: Her yaptığında haberdar olacaksınız. O gülmekten yerlere yatıyor olacak. Ne yazık ki bu bazılarında kalıcı olabiliyor 🙂
- Minik Lego Evresi: Büyük legolar çocuklar için. Artık içinde 986 parçalı, küçük olanlara geçtiniz. Sadece bununla kalsa iyi, bunların fiyatları dudak uçuklatan cinsten. Her ay yeni bir tema çıkacak: Chima, Yüzüklerin Efendisi, City. Bu evrede yapılacak en iyi şey, oğlunuzu bir sonraki evre için zorlamak 🙂
- Küfür evresi: Genellikle bazı vücut bölgelerinin ismini her cümlenin başında veya sonunda duyacaksınız. Arkadaşlarıyla oynarken bunun dozajı biraz daha artacak. Çoğu zaman tehdit ve zorlamayla geride bırakabiliyorsunuz ama asla %100 değil.
- Islak saç evresi: Her sabah o saç sırılsıklam edilecek. Sonra ya öne, ya da havaya doğru taranacak. Özellikle özel günlerde (arkadaşlarının doğum günü, vb) 2 kat fazla ıslatılacak.
- Sadece 1 giyilebilir kıyafeti olduğu evre: Dolap dolusu kıyafet almış olabilirsiniz. Fakat her gruptan yalnızca 1 tanesi beğenilecek ve sadece o giyilecek. Tabii, basket ya da futbol oynar olsun veya olmasın, her yere ya krampon ya da basket ayakkabısı seçilecek. Çoraplar asla beyaz ya da renkli olmayacak- siyah olacak ve nerdeyse dize kadar çekilecek.Yalnızca kızlarla kıyafet konusunda savaşılıyor sanıyordunuz değil mi? Yanlış. 🙂
- Tüy Evresi: Bir dönem Pedro Sanchez gibi gezecekler. Babasını, traş konusunda konuşması için odasına göndereceksiniz. Artık o küçük bebeği gözünüzün önüne getirmekte zorlanabilirsiniz.
- Parfüm evresi: Bunun tek iyi yanı oğlunuzun her zaman nerde olduğunu bileceksiniz. Axe kokusunu takip edin, yeter.
- Duş Evresi: Uzun sürebilir, sıkıntı yok.
- Kulaklık Evresi: Evdeyse, sürekli kulağında kulaklık olacak ve siz hep bağırarak konuşacaksınız.
- “Bu evdeki herkes çok sıkıcı !” evresi: Neyse ki, bu evreden eninde sonunda çıkıyorlar….Sabırlı olun 🙂
Kategoriler:Çocuklar
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.