- İyi bir kundak : Baştan uyarayım, neredeyse çoğu yeni anneanne / babaanne – dedeler, bazen babalar bile, sanki bebeğinizi işkence aletine sokuyormuşsunuz gibi davranacaklar. Kulak asmamayı becerebilirseniz ne mutlu size !
2. Sling her zaman iyi fikir. Başlangıçta ‘Pouch Sling’ ler hayatınızı kurtaracak : İlk başlarda neden ağladığını bilemediğiniz bu küçük arkadaş, özellikle bu tür sling’te kendini yeniden anne karnına girmiş gibi hissediyor. Ben sokaktan çok evde kullandım- ama sokakta da çok rahat. Sizin için de taşıması çok kolay- kopmuş kollarınız yeniden özgür olacak 🙂
- Pouch sling
3. Sallanan koltuklar: Önceleri burun kıvırmıştım ama sonradan değerini anladım. Bebeğin kendi kendine sakinleşmesini sağlayıp, hatta uyumasına da yardımcı olan bu koltuklardan edinin derim. Henüz oturamayan bebeği kucağınızdan başka bir yere koymak istediğiniz de güvenli bir seçenek olacak.
4. Emzirme yastığı: Bence en kullanışlı ‘C’ şeklinde olanlar. Emzirirken bebeği ve kendinizi doğru pozisyonda tutmanız biliyorsunuz, çok önemli. İşte bu pozisyonu yakalamada ve rahat bir şekilde emzirme de birebir bu yastıklar.
5. Emzik: Hassas bir konu, biliyorum. Ege’ye emzik vermeyi kesinlikle reddetmiştim ama bebeğin emme ihtiyacını gözardı edemeyiz…O nedenle Ege 2,5 yaşına kadar tülbent emmişti. Duman’ın gazı Ege’den fazlaydı ve emziğin ona yardımcı olduğunu gördüğüm için ben Duman’a emzik verdim. Şimdi ise sadece uykuya geçişte kullanıyoruz. (Gece zaten uyumadığı için ‘düştü’ sorunu olmuyor..hahahahaa…ühüühüühü )
6. Rezene Çayı: Ev yapımı olanlar, bebekler için satılan çaylardan daha acı olduğu için hazır almanızı öneririm. Gazlı bebekleri rahatlatmada birebir.
7. Konak önleyici şampuan: Sonradan ‘Zeytinyağı mı sürsem ?’, ‘Bitlenir mi?’ vb sorulara internette cevap aramamak için önleminizi alınız, kullanınız 🙂
8. Göğüs Kalkanı: Bunu bebeğin emmesi için takılan silikon uçlarla karıştırmayın- genellikle bu hataya düşülüyor, önce bende öyle sanmıştım. Emzirirken ilk haftalarda göğüslerin acıyıp yara olması, emzirme sürecini asla unutulmayan epik bir felakete dönüştürebiliyor. O nedenle, göğüs pedi kullanmayın. Kreminizi sürüp göğsünüzü göğüs kalkanıyla kapatın. Yara olmuş göğüs ucunuz bir şeye değmediği için hem daha çabuk iyileşecek, hem de daha az sızlayacak. Bazı modellerde sızan sütü de içinde hapsedip sonra kaşıkla da bebeğe verebiliyorsunuz.
9. ‘Sen bunalıma mı girdin?’ demeyen bir eş : İlk günler hassas, olur olmadık yerde insan umulmadık tepkiler verebiliyor. Eşinize ve yakınlarınıza karşı suçu hormonlarınıza atın ve bu soruyu sormamalarını rica edin.
10. Her istediğinizde yanınızda olacak, yardım edecek bir kişi : Anneler, teyzeler, arkadaşlar…Eşiniz işe gittiğinde size bu ‘zuzaylı’ ile dünyada yapayalnız kalmadığınızı hatırlatacak, siz duş alırken bebeği eğlendirecek (aslında sırf tutsa da yeter…), siz bunaldığınızda gelip havanızı değiştirecek, ‘Bir dakika şunu tut, tuvalete gidiyorum’ diye eline verdiğinizde ‘bebeği ona çaktığınızı’ anlasa bile bundan mutlu olacak tek bir kişi bile yeter…
Kategoriler:Bebekler
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.