Ömür Gedik’e mektup

06.08.2015 tarihinde Hürriyet Gazetesinde çıkan, ‘Kadınlar parkta emzirsin mi?’ adlı köşe yazısına cevabımdır.

Sevgili Ömür,

Bazı erkeklerin, karşıt görüşlü kesimlerin, bağnazların ‘meme’ ve ’emzirme’ görüşlerini değiştireceğiz diye uğraşalım derken, bir kadının yazdığı bu yazı olmadı…Olamadı. Biz, ‘Kadın cinsel obje değildir!!!’ diye bas bas bağrınalım, sen bir kadın olarak emzirmek bu cinsel obje olayına ters düşüyor diye – hem de bir kadın olarak- çık, yazı yaz…

Her kadın aynı olmuyor, demişsin. Doğrudur. Emzirmeyi zor bulup, hoşlanmadığını söyleyerek 2 ay sonra kesmişsin. Yargılamam, katılmasam da saygı duyarım.

Ama emzirmenin cinsellik ve libido çağrıştırdığını yazmışsın, hatta demişsin ki, işte bu yüzden kadınlar halka açık yerlerde emzirmemeli…Bak orada haddini aşmışsın. Sen hiç, “Valla çocuk meme istemiyor ama emzirmekten o kadar zevk alıyorum ki bir türlü bırakamıyorum…” diyen bir kadına rastladın mı hiç? Ben rastlamadım.

O memeler kanayınca, tıkanınca, yara olunca…süt gelmediğinde, çok geldiğinde, bebek aç kalır diye düşünürken, cinsellik kadının aklına ‘Acaba Mars’ta hayat var mıdır?’ sorusundan bile sonra geliyor, bilir misin? Minicik bir bebeğin açlığı ve tokluğundan sadece 2 adet hışırı çıkmış meme sorumluyken, sen ve senin gibi düşünenler, kadınların hayatını ne kadar zorlaştırıyor, farkındamısın acaba?

Bak sana bir şey diyeyim. Bebekle parka, bahçeye çıkmak öyle her an, aklına estiği zaman yaptığın bir şey olmuyor. Ön hazırlığı var, arka hazırlığı var, bu bir. İkincisi, evde ağlayan bebekle oturan anne için nefes alıp, dünyada başkalarının da olduğunu hatırlatacak bir mini terapi bile diyebiliriz buna. Şimdi, dışarı çıktın, bebek 15. dakikada ağladı. Ne yapacaksın? “Amanın, şimdi emzirip çevremdekilerin libidosunu aktive etmeyeyim, beni cinselliğe karşı sanmasınlar,  eve koşup emzireyim…” mi diyeceksin?

Hayvanlar da emzirir, seks yapar, doğurur ama insanlardaki akıl, bu tip şeyleri konumlandırmak için vardır.

Dünya Emzirme haftası, işte tam da senin gibiler dünyada olduğu için var.

Demem odur ki; boyundan büyük laflar etmeyeceksin. Emziren kadın libido ve cinsellik düşmanı gibi geliyormuş ya sana…Yapamadığın şeyleri yapan kadınlara şapka çıkaracaksın.

Standart fabrika çıkışlı bir erkek gibi düşünen marjinal görünümlü bir kadın olmak kısa zamanda reklamını yapabilir, ama söz uçar yazı kalır.

Saçmalamayacaksın.

Işıl Konakcı



Kategoriler:Emzirme

Etiketler:,

2 replies

  1. ömür gedik sizin kadar saçma yazılar yazan bir insan daha tanımadım .. sizin anneliğinizi sorgulamak bize düşmez ama 2 çocuk annesi olarak; nasıl bir annelik duygusuyla bu saçma yazıyı yazdığızı düşünemiyorum.siz en iyisi gidin hayvan haklarıyla ilgili köşe yazıları yazın, kendinizi Türk toplumu ve dünyadaki en kutsal mesleği olan anneliği yaşayan bayanların gözünde bu kadar küçük düşürmeyin

    Liked by 1 kişi

  2. Işıl hanım yazınıza bayıldım çok güzel yazmışsınız umarım bu yazıyı okur ve biraz olsun aydınlanır. Bu yazı için size teşekkür ediyorum.

    Beğen

isilonastro

Doğum Haritası Analizi, Yıllık Öngörüler, İlişki Astrolojisi (Sinastri) Batı, Karma ve Draconic Astroloji

sahincem

Mali Mevzular

Aç Kuzu

Daha iyi, daha kaliteli bir hayata aç kuzular için!

PSİKOLİK

İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Topluluğu

Hava Delisinin Not Defteri

Telefonunuzu çevirirseniz sağ yandaki menümüzü de görebilirsiniz, sizin için çok şahane bi menü hazırladık.