Bebekli hayatta Akıl sağlığını korumanın bir kaç yolu :)

  • ‘Kesin’ kelimesiyle başlayan cümleler kurmayın.

“Öğlen uyumadı, gece kesin uyur…” “Çok acıktı, kesin yer…”

Bebeklerin bir işi varsa, o da ters köşe yapmaktır. Kendinizi ‘kesin’ olacak olayın coşkusuna önceden kaptırırsanız, ‘kesin’ sonra daha çok canınız sıkılacak. O yüzden işi akışına bırakmak en iyisi.

  • Geçen sefer çok severek yediği yemeği sonra yine verdiğinizde, yine sevecek diye bir kural yoktur.

Nasıl oluyor ben de bilmiyorum. Önce, “Hmmm…mmmm !!” diye yenen yemek, sonra ki seferde ‘Tu kaka’ olabiliyor.  Hazırlıklı olun.

  • Boşuna oyuncak telefon almayın 🙂

50 tane birbirinden farklı, sesli, ışıklı oyuncak telefon da alsanız…hatta eski telefonunuzu bile verseniz, ‘kullanımda’ olan TV kumandaları ve cep telefonlarının peşine düşmekten ASLA vazgeçmeyecek.

  • Hazırladığınız mama havada uçabilir 🙂

Bazen geceleri gizli gizli pratik yaptığını düşünüyorum artık. Sıkı tutuyorum, kendimi sağlam pozisyonlandırıyorum…Ama kaşla göz arası bir pati atınca kaseyi kucağımda buluyorum…Buna bir önerim yok…Sadece sakin kalın…:)

  • Plan yapmayın.

Günü planlamak ekstra stres bindiriyor bana. Çünkü nedense hiçbir zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor. Örneğin, bebek uyuyunca bir yere gideceksiniz, ya da bir şey yapacaksınız…Ya ekstradan banyo çıkıyor, ya uyumuyor, ya da siz o enerjiyi bulamayacak kadar yorgun oluyorsunuz…En iyisi fırsatları değerlendirip plan yapmamak…Bence.

  • Uyusun diye gözünün içine bakarsınız, uyumaz. Uyumaması gerektiği zaman horul horul uyur.

Bu böyle. Yatma saatinden 2 saat önce bir de bakmışsınız; koltukta hiç uyumadığı kadar derin uyuyor. Yatağına götürürseniz uyanacak…Bırakırsanız, yine uyanacak ama her an olabilir – yarım saat sonra veya sabah 3’te…Karar sizin 😀

  • ‘Atma’ oyunu çok eğlenceli 🙂

Eline birşey tutuşturdunuz, siz de o arada yemek yapacaksınız. Hah hah ha 🙂 Ne verirseniz verin bir hamlede on oyuncağı fırlatıp atabilirler…Dahası, onları yine atmak için de geri isteyecek. En iyisi fırlatamayacağı kadar ilgisini çekecek birşey vermek. Pişmiş bir kaç çubuk spagetti gibi…

  • Sürekli çocuk şarkıları mırıldanacaksınız.

Yemek yaparken, “Bugün beniiimmm özeeeelll günüüüüüümmmm….” ya da “Çiftlik hayvanlarını tanı-yaaa-lııımmmm !!!” diyerek şarkı söylemek mümkün. Tek başınayken problem olmuyor ama yanınızda biri varsa, dalga geçilmeye hazır olun.



Kategoriler:Bebekler, Featured

Etiketler:, , ,

1 replies

  1. uyku duzeni anneye bağlı. iki saat önce sızarsa uyandırırım.
    yerinde uyur zamanında uyur.
    uyku bir alışkanliktir.

    bir de atma oyunu ile ilgili ipucu: fırlatılabilecek şeyleri mama sandalyesinin ucuna bağlarım. atar. ipinden çeker geri alır. hatta her ipe farkli şeyler bağlar balikçilik oynarım.
    ara tara eğleniriz.

    çocuk şarkilari bir derece. 11 yıllık anneyim animasyon bağımlisi oldum düz film izleyemiyorum 😀

    Beğen

isilonastro

Doğum Haritası Analizi, Yıllık Öngörüler, İlişki Astrolojisi (Sinastri) Batı, Karma ve Draconic Astroloji

sahincem

Mali Mevzular

Aç Kuzu

Daha iyi, daha kaliteli bir hayata aç kuzular için!

PSİKOLİK

İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Topluluğu

Hava Delisinin Not Defteri

Telefonunuzu çevirirseniz sağ yandaki menümüzü de görebilirsiniz, sizin için çok şahane bi menü hazırladık.